Стабилно е състоянието на удареното от мълния дете. Вече е контактно

Стабилно е състоянието на удареното от мълния дете. Вече е контактно

pixabay

A A+ A++ A

Състоянието на 11-годишното дете, пострадало от мълния и настанено в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Медика" в Русе, засега е стабилно, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение в крайдунавския град.

Момчето бе изведено вчера от медикаментозния сън и екстубирано.

"Постепенно стана контактно и адекватно. Борбата за живота му продължава, следи се от специалисти - реаниматори, кардиолози, невролози, педиатри и други. Назначават се допълнителни изследвания и терапии с цел нормализиране на функцията на вътрешните органи и овладяване на последствията върху организма", обясниха от УМБАЛ "Медика".

Припомняме ви, че преди два дни мълния падна на игрище на спортната база и порази две 11-годишни деца, които са част от школата на футболния клуб "Дунав".

Едното момче почина по-късно в болница - въпреки усилията на лекарите да го спасят, а другото бе в тежко състояние.

По случая бе организирана и съвместна проверка между Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) и Община Русе в спортния комплекс "Дунав". Целта е да се установи състоянието на мълниезащитната система на базата.

Инцидентът се разследва от Окръжната прокуратура в Русе. Следствените действия са насочени към изясняване на всички обстоятелства, свързани с изискванията за безопасност на футболното игрище, наличието и годността на мълниеносните защитни системи, състоянието и заземяването на електрическите тела, както и дължимото поведение в това отношение на съответните лица.

#Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници