Страшна трагедия! Мълния порази 2 деца на стадион в Русе, едното почина, другото е в критично състояние (ОБНОВЕНА)

Страшна трагедия! Мълния порази 2 деца на стадион в Русе, едното почина, другото е в критично състояние (ОБНОВЕНА)

Pixabay

A A+ A++ A

Страшна трагедия се разигра тази вечер в Русе. Две деца бяха ударени от мълния на стадион „Дунав“ в Русе. За инцидента потвърдиха пред БТА от Областната дирекция на МВР в Русе. Сигналът е подаден около 19:20 ч. тази вечер. На място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ.

Първа помощ са оказали треньорите и хора в близост.

Момчетата са на 11 години и са имали тренировка с детската школа по футбол на изкуственото игрище. На стадиона е имало и други деца, които тренират.

Децата незабавно са били откарани към двете болници в Русе – „Канев“ и „Медика“, където са били поети от реанимационни екипи.

От Спешна помощ в града съобщиха, че едното момчченце, което е било транспортирано в Университетската болница „Канев“, е било в състояние на клинична смърт, без сърдечна и дихателна дейност. В продължение на час два екипа са го реанимирали. Лекарите са направили всичко по силите си, но без успех и то е починало.

„Другото момче е пристигнало в клинична смърт, без сърдечна дейност. Дежурният реанимационен екип е провел адекватна реанимация и е възстановил основните жизнени показатели на момчето. Към момента детето е интубирано, в медикаментозна кома и в тежко състояние. Провеждат се консултации, за да се установят допълнителни увреждания, ако има такива, по вътрешните органи“, заявиха от „Медика“ за състоянието на пострадалото дете.

Старши треньорът на втория отбор на „Дунав“ Мариян Тодоров пръв се е притекъл на помощ.

„Тренират си децата и падна един гръм, аз бях на съседното игрище. Отидохме веднага, взехме да им даваме, аз колко съм давал изкуствено дишане. Детето се оправи, другото дете също мисля, че почна да диша. Между другото, може би другото дете, то беше поело, отзад имаше проблем, гащетата му бяха поизгорели. Линейките дойдоха, дишаха децата. Чакаме, много им е рано Господ да ги взема. Аз съм 45 години по терените, за пръв път ми се случва такова нещо, все съм чувал…”, разказа той пред Русе Медия.

„Аз видях някаква светкавица, мислех, че тя е настрани даже, не мислех, че е при тях, при децата, но явно се оказа, че е. Може би е ударило едното дете, не знам, аз бях на другото игрище, видях, че лежаха, даже в първия момент си мислех, че някакъв страх има, затова са легнали, после като отидохме, те ….“, допълни емоционално Тодоров.

#мълния #деца #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници