Държавни гардове вардят Васил Божков и семейството му

Държавни гардове вардят Васил Божков и семейството му

ФБ/Васил Божков

A A+ A++ A

Семейството на Божков има частна охрана, която продължава да действа. Има и държавна, която е допълнителна.

Васил Божков е със защита от Главна дирекция "Охрана". Тя му е назначена от днес и е по негово искане, съобщи адвокатът му Георги Гатев след края на 4-часовия разпит.

Разпитът започна във вторник и завърши днес.

Адвокат Гатев не уточни какви са заплахите срещу бизнесмена. Васил Божков е сам в килия в ареста на „Г. М. Димитров“, пише"24 часа".

Охраната няма да бъде с него в килията, а вероятно ще го придружава по време на неговите излизания извън нея. До момента не е ясно дали тя ще бъде осигурена от бюрото по защита към Министерството на правосъдието, или от МВР.

Семейството на Божков има частна охрана, която продължава да действа. Държавната охрана е допълнителна. Тя ще бъде назначена за семейството също от днес. Разпореждането е на прокурор.

Охраната е поискана от Божков преди време, когато е бил готов да свидетелства по дело за давани подкупи, а днес прокурорът я е уважил.

Адвокат Георги Гатев допусна, че може би ще се наложи нов разпит на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и ПР-а на ГЕРБ Севделина Арнаудова.

Той не изключи и очни ставки.

В края на януари 2021 г. бизнесменът заяви, че е плащал на бившия премиер Бойко Борисов, тогавашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Парите били поискани, за да се промени Законът за хазарта у нас, така че да облагодетелства хазартния бизнес на Божков.



#Васил Божков - Черепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници