Мустафа Емин: Може да съм бил по-емоционален, но не е вярно, че съм искал да вадят дете от шокова зала в Пирогов

Мустафа Емин: Може да съм бил по-емоционален, но не е вярно, че съм искал да вадят дете от шокова зала в Пирогов
A A+ A++ A

Мустафа Емин от "Да, България" се извини за поведението си "Пирогов" в публикация във Фейсбук.

За скандала със съветника на министъра на отбраната Тодор Тагарев разказа във Фейсбук Неда Диманова, медицинска сестра в лечебното заведение. По думите ѝ Емин е настоял "да извадят от шоковата зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с малка раничка, заплаши с министъра на здравето". Разказът бе публикуван във страницата на болницата в социалните мрежи.

Последва мигновенна реакция от депутата от "Демократична България" Ивайло Мирчев, който обеща проверка на казуса и се извини за случилото се. По-късно от ПП "Движение ДА, България" съобщиха, че е получен "сигнал за инцидент с участието на члена на Националния съвет Мустафа Емин в УМБАЛСМ "Пирогов" на 28 август", както и че арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции няма да се толерира. От партията съобщиха още, че е сезирана Националната контролна комисия на партията, като в кратки срокове ръководните органи ще вземат решение по случая.

По-късно последваха позиции от "Пирогов", Министерството на отбраната и Министерството на здравеопазването.

"Истината за случилото се вчера: Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Стигнах до болницата в Люлин, когато излизаха от нея и видях разбитото му челце. Пристигнахме в Пирогов около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се. Благодаря на лекарите и екипа, който се погрижи да зашие разбитото чело на детето ми."

Той обаче отрича да е искал детето му да заеме мястото на друго в шоковата зала на болницата или да е парадирал с положението си:

"Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия. Извинявам се, ако съм бил невнимателен в общуването си към някой от лекарите и сестрите в Пирогов. Вярвам, че истината излиза наяве рано или късно и съм готов да понеса цялата отговорност за всяко свое действие.Това, което не мога да допусна е децата ми да растат с дори най-малкото съмнение, че баща им може да постъпил нечовешки, както се твърди."

#"Пирогов" #Пирогов #мустафа емин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници