Напрежение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, президентът критикува ОБЗОР

Напрежение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, президентът критикува ОБЗОР

фейбук

A A+ A++ A

Напрежение по високите етажи на властта. Президентът Румен Радев остро критикува Кирил Петков и Бойко Борисов. Липсата на комуникация между лидерите поставя под въпрос стабилността на управлението, а Радев определи случващото като „политическа гротеска”.

Лидерите на управляващите партии ГЕРБ и ПП-ДБ влязоха в задочен конфликт, а това даде повод за нови критики от държавния глава.

„Много трудно се коментира ситуация, в която логиката отсъства все повече. Изказванията на партийни лидери напоследък ясно ни показват, че се движим към някаква политическа гротеска. Петков явно е забравил, че не аз, а той е в коалиция с Борисов и Пеевски”, заяви Радев.

На старта на политическия сезон: Борисов поиска лидерска среща, Петков отговори

Президентът е в пряк сблъсък с Министерския съвет заради искането за освобождаването на главния секретар на МВР Петър Тодоров, но Радев на този етап отказва да подпише указ. Самият Борисов също критикува кабинета, начело с Николай Денков, за това, че се правят „поголовни смени на кадри”.

„Упреците ми към управлението са много. Те използват времето, докато няма парламент, и поголовно сменят. Ако това е „сглобката” - тази грозна дума… Ние не виждаме как ще продължим да участваме по този начин”, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Ако иска да си говорим, може да ми вдигне телефона, а не през медиите. Надявам се на 1-ви септември комуникацията да продължи”, заяви Петков. Тогава се очаква да започне есенната сесия на Народното събрание в сградата на бившия партиен дом, а на лидерска среща да бъде направен опит за изчистване на разногласията.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници