Задържаха Божков на летище София

Задържаха Божков на летище София

фейсбук

A A+ A++ A

Обявеният за издирване бизнесмен Васил Божков кацна в София в 15:02 часа. Очаква се той да бъде отведен от екипи на "Гранична полиция", тъй като срещу него има наложена мярка за задържане за срок от 72 часа.

Според източници на "По света и у нас" Божков вече е преминал граничния контрол и е задържан.

За прибирането си хазартният бос с 19 обвинения съобщи в своя Фейсбук профил, като публикува и снимка в самолет. Васил Божков е в Дубай от началото на 2020 година, когато започнаха две разследвания срещу него. Отново във Фейсбук Божков съобщи, че е кацнал и че му предстои "среща с бухалките".

С Божков от Дубай пътуват Стоян Баумайер, адвокат от Женевската адвокатска колегия и Жана Тановска-Пешева, адвокат от Софийската адвокатска колегия. Те придружават Божков по време на задържането му и се очаква заедно с личния адвокат на бизнесмена Георги Гатев да говорят пред журналисти след извеждането на Божков.

Срещу Божков има общо четири разследвания. По едно от тях той е обвиняем като поръчител на убийството на Манол Велев, на хазартен бос от Благоевград и на един от атентатите срещу Алексей Петров. Божков обявява завръщането си у нас ден след погребението на бившата барета и точно осем дни сред показния разстрел на Петров.

През пролетта на миналата година бизнесменът обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

#Васил Божков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници