Икономист: Балканите имат интерес Гърция да се оправи бързо

Икономист: Балканите имат интерес Гърция да се оправи бързо
Според Георги Табаков, ако се търси бърза печалба, Балканите не са добро място за инвестиции, защото в момента в повечето страни потреблението не е на високо ниво. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Балканите имат интерес от това ситуацията в Гърция да започне да се оправя колкото се може по-бързо, смята председателя на Българския икономически форум Георги Табаков.

Според Табаков Гърция има много добра традиция в усвояването на европейските фондов и в това отношение ще намери буфери, предаде думите му БНР.

Икономистът обясни, че за всяка една икономика в криза, европейските средства са един от най-добрите и сигурни източници на свежи ресурси в икономиката на страната.

Георги Табаков коментира и въпроса с инвестициите в балканските държави. Според него, ако се търси бърза печалба, Балканите не са добро място за инвестиции, защото в момента в повечето страни потреблението не е на високо ниво.

„Ако се разчитате на това да бъдете инвеститор, който ще продава своите стоки и услуги на пазара на тези страни, може би трябва да изчакате някоя друга година. Ако обаче искате да намерите място, което все още е с ниско заплащане на работната сила, но от друга страна, много близо до един от най-големите пазари в света, какъвто е европейският пазар, също така едно място, което е близко до пазарите на Близкия изток и Северна Африка, тогава вашето място е тук", обоснова се Табаков.

Според него определено се наблюдава, че има инвеститори, които вече започват да мислят за завръщане от Китай и по-далечни дестинации към Източна Европа.

Иракският премиер Нури ал-Малики е започнал разследване на споразумението, обяснил пред британската медия говорителят на министър-председателя.

#Гърция #Балкани #бизнес #криза #Български икономически форум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници