"Четири лапи": Басейните крият опасности за животните

"Четири лапи": Басейните крият опасности за животните

pixabay

A A+ A++ A

Басейните крият опасности за животните, предупреждават от фондацията "Четири лапи". В търсене на прохлада животните могат да влязат в басейни, но това крие риск от удавяне, защото може да не успеят да се измъкнат от хлъзгавите стени на басейна, обясняват от организацията.

При планиране на място за плуване в двора собственикът трябва да прецени какви животни ще има в близост и какви материали и прегради са безопасни за тях. В зависимост от индивидуалните предпочитания може да се избере подвижна или постоянна ограда, посочват от "Четири лапи".

Препоръчително е да се блокират всички пролуки, през които животните биха могли да се промъкнат. Също така собствениците могат да сложат рампи или стъпала, по които животните могат да се спасят при опасност. Тези съоръжения не трябва да са хлъзгави, съветват от фондацията.

Препоръчително е да се избере алармена система, която се включва само при движение в самата вода, а не около ръба на басейна, посочват още специалистите.

За басейните трябва да се изберат специални предпазни покривала, тъй като обикновените могат да подведат животното, изглеждайки като стабилна повърхност. Около басейна не трябва да се оставя нищо, което може да събуди интереса на животното и да го примами да скочи във водата. Премахване на надвиснали клони е друга препоръка, която ще предотвратява падането на малки диви животни, като катерици, от дърветата в близост до и над басейна.

В случай на проблем около басейна трябва да има инструменти като мрежи, метли, лопати и кепчета, с които да се помогне на животното. За по-големи животни трябва да се предвиди нещо, което може да послужи за рампа, като например дълга, широка дъска от дърво и др.

Във връзка с летния сезон от "Четири лапи" вече дадоха своите предложения на кого може да бъде оставено домашното куче, ако стопаните отидат без него на море.

#Четири лапи #„Четири лапи“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници