Криминалист: Търси се изкупителна жертва, която да опере пешкира за убийството на Алексей Петров

Криминалист: Търси се изкупителна жертва, която да опере пешкира за убийството на Алексей Петров

бтв

A A+ A++ A

Докъде стигна разследването на убийството на Алексей Петров? Темата в „Здравей, България” по NOVA коментираха криминалистът Иван Савов, криминалният психолог Калин Гайдаров и бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Според Савов полицията си върши добре работата, въпреки че до медиите не стига много информация за хода на самото разследване. Той обаче сподели свое опасение – че ще се търси „изкупителна жертва – човек, който да опере пешкира”. „За съжаление, общественият натиск колкото е полезен, толкова е и вреден”, подчерта криминалистът.

„Поръчителят на това деяние може да бъде много широк кръг от хора, защото уважаваният бизнесмен, доцент и научен работник всъщност е бивша мутра. Като такъв той не си е стоял мирно и кротко в кабинета толкова много десетилетия. За него има една камара разработки, които са водени през годините”, посочи Иван Савов. Според него спекулирането с имена на политици е силно преувеличено.

По думите на криминалния психолог Калин Гайдаров с това престъпление се влияе на обществено-политическия живот в страната.

#Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници