Пепи Еврото издъхнал внезапно в ОАЕ? МВР проверява

Пепи Еврото издъхнал внезапно в ОАЕ? МВР проверява

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

МВР проверява през чужди служби информацията, че бившият следовател Петьо Петров е издъхнал в Обединените арабски емирства внезапно. По неофициални твърдения в някои медии той е починал от инфаркт, а слухът за това до този момент, седмици наред, остава официално непотвърден. За първи път той се появи в края на юни - твърдеше се, че е получил тежък инфаркт и е в болница в Дубай.

"В момента и през Интерпол, и през консулска служба проверяваме информацията, до момента нямаме отговор", Това заяви вътрешният министър на брифинга в Министерския съвет.

Калин Стоянов заяви пред медиите в Министерския съвет, че не може да бъде потвърди за смъртта му. Проверката обаче вече тече, като запитването е направено по дипломатически път, както и по линия на международното полицейско сътрудничество.

Той допълни, че при потвърждение, медиите ще бъдат информирани.

През май Софийската районна прокуратура повдигна обвинение срещу бившия шеф на Столичното следствие Петър Петров и свързан със случая "Осемте джуджета".

Привличането към наказателна отговорност е задочно, защото Петров не е бил открит по време на съвместната акция на СРП и ГДБОХ, проведена тогава на няколко адреса в столицата. По-късно се разбра, че той е напуснал страната, най-вероятно със сина си.

Пред медиите бившата му съпруга Любена Петрова каза, че зад заплахите към вече бившия главен прокурор Иван Гешев стои именно Петьо Петров. Тя даде и подробности за срещи на бившия й съпруг с приближени магистрати, които идвали в ресторанта му и получавали обещания за кариерно издигане и материални облаги.


#Пепи Еврото #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници