През почивните дни ще бъде предимно слънчево

През почивните дни ще бъде предимно слънчево

pixabay

A A+ A++ A

Ще бъде предимно слънчево. Следобед, главно над планинските и източните райони от страната, ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево, следобед ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части - от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра - около 19°.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, в Източна България - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по-ниски на морския бряг.

През първите дни на новата седмица в следобедните часове над планините и планинските райони, в понеделник в Западна България, във вторник - главно в Източна, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници