Убиецът на Алексей Петров едва ли знаел кой е поръчителят

Убиецът на Алексей Петров едва ли знаел кой е поръчителят

pixabay

A A+ A++ A

Извършителят едва ли знае кой е поръчителят – по средата винаги има посредник, който заличава следите. Това каза пред bTV Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София, който сега е адвокат.

„Може би миналото му го застигна. На два пъти се опитваха да го убият, третият път се оказа успешен. Алексей Петров беше противоречива личност. Аз се запознах с него в качеството му на съветник на тогавашния председател на ДАНС Петко Сертов. Докато съм бил в прокуратурата сме подготвяли различни акции и операции. След това той се превърна в обект на прокуратурата“, каза той.

Според бившият градски прокурор на София разследването ще е тежко и трудно може да се каже по коя линия е извършено убийството. Той поясни още, че по делото „Октопод“ не са намерени достатъчно доказателства и затова съдебното дело приключи с оправдаването на Петров.

„Единствено Алексей Петров е знаел откъде идва опасността и вероятно затова постоянно се е движел с охрана. Но както виждане, когато човек е мишена, трудно може да се предпази винаги и по всяко време. Факт е, че дори жената с него е пострадала. Това ме води на мисълта, че покушението е извършено или с автоматично оръжие, или стрелците са били двама“, каза още Кокинов.

#Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници