ИЗВЪНРЕДНО! Застреляха Алексей Петров в София! (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО! Застреляха Алексей Петров в София! (ОБНОВЕНА)

Стоп кадър/бТВ - архив

A A+ A++ A

Алексей Петров е застрелян в столичния квартал "Драгалевци", близо до лифта.

Това потвърдиха пред БНР източници от МВР. По информация на "Хоризонт" по Петров е стреляно с пушка.

Има и тежко ранена жена, която се е разхождала с Петров в района.

На мястото има засилено полицейско присъствие. Извършва се оглед.

Роденият през 1962 г. Алексей Петров е бивша барета от Специализирания отряд за борба с тероризма, сътрудник на НСС. Бивш специален съветник и в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Алексей Петров напуска баретите в началото на 90-те години на миналия век. След това се насочва към частния бизнес. Той е сред учредителите и на Съюза на бившите барети. Създава няколко застрахователни фирми.

На 14 август 2002 година срещу него бе извършен неуспешен атентат на басейна "Спартак". Тогава Петров бе прострелян в гърдите и крака.

Покушението срещу Алексей Петров бе коментирано лаконично от министърът на отбраната Тодор Тагарев.

"Не е в сферата на моите компетенции", каза Тагарев.

По непотвърдена информация на БЛИЦ жената, която се е разходала с разстреляната бивша барета край лифта в Драгалевци, е била ранена тежко в гърдите. Именно тя се е обадила на спешния телефон 112. Била е откарана в Пирогов в съпровождение на тежко въоръжени полицаи. Тамо обач, въпреки положените усилия на спешните медици, тя е издъхнала.

Малко по-късно стана известно, че жената е жива, макар и тежко ранена. Тя е била оперирана в Пирогов.

Тежко ранената е негова физиотерапевтка от голяма столична болница, която се е грижела за Петров, след нараняване на крака му.

Всички входове на София са блокирани от полицейски автомобили. Градският прокурор на София Илияна Кирилова, заедно с двама от заместниците й Христо Кръстев и Ивайло Илиев, са на мястото.

Столични полицаи изясняват обстоятелствата около тежко криминално престъпление. Това съобщиха официално от пресцентъра на МВР в първи коментар по повод извършеното по-рано днес убийство на бизнесмена Алексей Петров.

"Криминалисти изясняват факти и обстоятелства около престъпление, извършено днес в столицата. Сигналът за ранени мъж и жена в кв. „Драгалевци“ е подаден около 12.20 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя е транспортирана в болнично заведение", информират още от МВР.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се извършва оглед и ще се изясняват обстоятелствата около престъплението.

По-късно прокуратурата и МВР дадоха съвместен брифинг, на който бяха пределно лаконични. В кратка обобщена информация от двете институции само посочиха, че Алексей Петров се е движил с трима души охрана и е вървял по обичаен маршрут.

Сформиран оперативен щаб, в който са включени множество структури на МВР и се разпределят задачите, които трябва да бъдат изпълнени.

По последна информация на Нова тв по Алексей Петров е стреляно с автомат.

Вероятно и трите покушения срещу Алексей Петров са с един и същ източник, заяви пред медиата адвокатът и бивш служител на НСБОП Николай Петров.

#Алексей Петров #застрелян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници