Първи СНИМКИ на разчленения Крис и убиеца - Веско! Главата и скелетът били заровени на Витоша

Първи СНИМКИ на разчленения Крис и убиеца - Веско! Главата и скелетът били заровени на Витоша
A A+ A++ A

Бивш барман е арестуваният в неделя за жестокото убийство и последвалото разфасоване на 41-годишния Кристиян Пеев.

Останките на младия мъж бяха открити в събота късно вечерта в канал на пъпа на София. За по-малко от 12 часа криминалистите успели да разплетат случая и да арестуват килъра Веско Вълчинов, докато се укрива в хотел на Витоша.

Именно в планината той закопал главата и скелета на 41-годишния си приятел, а месото му хвърлял в тоалетната на жилището си. Това съобщиха източници от МВР, цитирани от „Телеграф“.

Жертвата Кристиян Пеев и убиецът Веско Вълчинов са били приятели

От прокуратурата допълниха, че освен Вълчинов, е задържан и негов помагач, който пропял срещу него. Мъжът е с повдигнато обвинение за лично укривателство.

Смразяващото убийство било извършено на 8 август в жилището на бившия барман. Камери в района засекли, че жертвата Кристиян също влязъл там и бил сниман, но след това никога не се появил повече.

Черпене

Кристиян Пеев, който е с българско и с американско гражданство, бил обявен за издирване от братовчед му. Младият Крис, както го наричали приятелите му, също не го били виждали и се притеснили за него.

Младият мъж, който е завършил в САЩ, разполагал с много пари и редовно черпел приятелите си по заведенията. По данни на прокуратурата Веско работел като барман и така се запознал с Крис преди около 5-6 години. Така станали приятели.

Пеев дори помагал на Вълчинов да прави бизнес с криптовалута. Затова и основният мотив на разследващите за садистичното убийство е свързан с пари.

Не се изключва бившият барман да е завиждал на приятеля си, тъй като преди време той си купил луксозно БМВ 8 за 250 000 лв., предположиха познати на 41-годишния мъж. Те разказаха още, че Крис бил с голямо сърце и редовно помагал на познатите с пари.

Садизъм

Камери засекли как на 8 август Пеев влязъл във входа на Вълчинов и повече не излязъл. Предполага се, че тогава е извършено садистичното убийство.

Тялото на Кристиян е било разфасовано на парчета месо, които отивали в канала. Съседи на Вълчинов усетили нетърпима миризма. Били извикани специалисти да видят какъв е проблемът.

Хората започнали да вадят парчета месо, които късно вечерта в събота бяха открити в черни чували до кофата за боклук пред блока на ул. „Раковски“. Мъж от съседния магазин обаче видял, че проблемът не е отстранен и трябвало да се извикат пак спецове по каналите.

Мъжете открили по-надълбоко човешки останки и извикали полиция. Незабавно започнало разследване и криминалистите влезли в следите на 31-годишния Веско, който е родом от Враца, но живее в София. Открили негов близък приятел, който издал, че му е помогнал за укриване на доказателства, свързани с убийството.

Бягство

Ужасен, че разследващите са по петите му, килърът избягал на Витоша. Бил локализиран и в издирването му се включили и спасители от ПСС, обясниха от прокуратурата.

Веско бил открит да се укрива в хотел. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение и магистратите да преценят дали да поискат 72-часовото му задържане.

Кристиян Пеев

Живеел в САЩ, завършил престижен колеж

41-годишният Кристиян Пеев е израснал в САЩ, затова и има двойно гражданство – българско и американско. Изучавал е бизнес и икономика в Palomar College, като е написал в профила си във Фейсбук, че преди това е завършил Rancho Buena Vista High School.

Негови познати споделиха, че майка му работи в Щатите и има успешен бизнес, баща му също бил бизнесмен в чужбина. Кристиян обаче решил да се върне, за да живее и работи у нас.

#убийство #шахта #веско вълчинов #кристиян пеев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници