Мислете му! В Кюстендилско отнеха 4 коли на пияни шофьори, една - в Търново

Мислете му! В Кюстендилско отнеха 4 коли на пияни шофьори, една - в Търново
A A+ A++ A

4 автомобила са конфискувани в Кюстендилска област, след като влязоха в сила промени в закона за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, съобщи началникът на КАТ-Пътна полиция главен инспектор Радослав Боюклийски, пише БНР.

И четирите случая са предадени на прокуратурата.

Буквално в първите минути след влизане на промените в 0 часа на 7 август в района на гр. Рила е спрян и установен водач с употреба на алкохол над определените нива. В следващите дни има още три такива случая, съобщи гл. инспектор Радослав Боюклийски.

Припомняме, с влизането в сила от вчера на промени в НК вече се конфискуват автомобилите на шофьори, които карат с над 1,2 промила алкохол или под въздействието на наркотици.

Полицията във Велико Търново също отне автомобила на неправоспособен и пиян водач.

"Лице, което не спря на подаден сигнал за спиране, проследен от наши служители. „Наби се“ в нива около село Беляковец, там затъна в калта, беше установен с алкохол, неправоспособен“.

Реакцията на шофьорите за новите по-драстични законови мерки пред БНР е разнопосочна.

"Смятам, че не са коректни, защото един вид вие сте виновен, без да е доказано това нещо. Или излиза на момента, не може да се чака три, четири или шест месеца докато излезе анализът на кръвта“, каза един от проверените.

"Особено, когато водачът не е собственик на автомобила, ще доведе до големи усложнения. Кой ще я определи тази равностойност на глобата или ще затрупваме вещите лица с пазарни оценки, или застрахователите ще печелят от тази работа. Пак недомислица, според мен“, категорична бе дама зад волана.

"Според мен е в добра посока това нещо. Надали ще спре пияни и дрогирани да карат, но ще има голямо ограничение“, категоричен е друг.

#пияни шофьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници