Лияна Панделиева защити яростно отнемането на коли от пияни и дрогирани водачи

Лияна Панделиева защити яростно отнемането на коли от пияни и дрогирани водачи
A A+ A++ A

Популярната журналистка и общественичка Лияна Панделиева във Фейсбук:

Първи два отнети автомобила на дрогиран и пиян и хопааа - появиха се противници на мярката.

Ама то не било редно току тъй да им вземат мепесетата, като са пияни на кирка (над 3 промила в товарен камион за единия) и дрогиран - другият. Правилното било условна присъда, обществено полезен труд, работа с надзорник.

А? Моля? За колко условно осъдени нарушители знаете да са положили друг труд, освен да се качат отново в колата, да се натряскат отново и после пак? За колко успешно свършена работа по превъзпитание от надзорници сте чували?

Наистина ли, ама НАИСТИНА ли се издигат гласове в защита на водачи на пътя с по 60 нарушения, условни присъди и още условни присъди и накрая убили някого?

Само семействата на деца, убити на пътя, могат да напълнят голям автобус. Колко от тези деца са убити от пияни на пътя? И кой от водачите-убийци е превъзпитан?

Наистина ли не е ясно, че панически, буквално истерично бързо от пътя трябва да бъде ваден всеки, абсолютно всеки, който е явна заплаха за всички невинни хора наоколо!

Всеки пиян, всеки дрогиран трябва да остава без оръжието си - колата!

Всеки, който откаже кръвен тест за алкохол или дрога, да остава без колата си!

Не може да ни интересува чия е колата! Да не е била шофирана от пиян водач!

Без да проверявате в интернет ще успеете ли да кажете колко души загинаха на пътя само в последните пет дни? Над десет са!

Днес четох коментар, че пак богатите щели да се измъкват от ситуацията с отнемането на колата, а горките бедни - не.

Я да видим как? Ако бедният е предоставил МПС-то на друг, който е шофирал пиян, той няма да има пари да откупи колата обратно срещу нейната себестойност, докато богатият веднага ще си я откупи.

Ами колко по-прекрасно би могло да бъде? Трошките излизат от пътя, а баровците плащат до припадък. Колко пъти пиян собственик на последен модел БМВ, ауди или мерцедес ще го плати заради пияния си син, например, без да му трепне душичката и авоарите? А като си плати колата още три пъти, например, или всеки път купува нова, явно си плаче за проверка от данъчните.

Предстои да се случи интересно допълнение в договорите за наемане на кола - всеки наемател ще подписва, че в случай, че бъде заловен пиян, е длъжен да заплати цялата стойност на наетия автомобил.

Всички се нуждаем от спасение на пътя, бързо, незабавно, в този момент, след час, тази нощ!

При решимост от страна на МВР, масови проверки из цялата страна ще изпълнят полицейските паркинги с коли, с мотори, с камиони, дори с автобуси. И после нека бъдат пуснати за продажба, а незакупените да отиват за скрап.

Не може всеки ден да загиват невинни, защото някой е пиян, надрусан и видиш ли - не е превъзпитан предишните 30-40-60 пъти!

#пияни шофьори #Лияна Панделиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници