Георги Георгиев в съда: Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото

Георги Георгиев в съда: Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото

стоп кадър

A A+ A++ A

„Не съм отправял заплахи и не съм запознат с делото”. Това каза в съдебната зала заподозреният за обезобразяване на Дебора Михайлова с макетен нож.

Той обжалва оставането си в ареста пред Окръжният съд в Стара Загора.

26-годишният мъж е обвинен за посегателство срещу 18-годишната си бивша приятелка. Тя е със счупен нос и 400 шева по тялото, след множество прорезни рани.

Преди ден стана ясно, че вещи лица от друг съдебен район ще изготвят комплексната съдебномедицинска експертиза на жертвата. За изготвянето ѝ са включени вещи лица - съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург.

Двете експертизи ще бъдат изготвени по досъдебно производство на Районна прокуратура - Стара Загора, по което като обвиняем е привлечен Георги Георгиев за нанасяне на "средна телесна повреда" на 18-годишното момиче за престъпление по чл. 129 от Наказателния кодекс.

Случаят в Стара Загора предизвика вълна от обществено недоволство и протести в цялата страна, след като стана ясно, че приятелят й е проявил жесток садизъм към нея - нарязани са ръцете, краката и гърдите, носът й е счупен. Цялата й коса е подстригана с машинка. Младата жена е спасена, но са й направени 400 шева.

Предполагаемият извършител е нейният 26-годишен приятел, който първоначално е бил задържан за 72 часа, а след това е пуснат на свобода. Към настоящия момент той е привлечен като обвиняем по две разследвания за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда.

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници