Протест пред Народното събрание настоява за оставката на Вежди Рашидов като депутат

Протест пред Народното събрание настоява за оставката на Вежди Рашидов като депутат

личен архив

A A+ A++ A

Протест с искане за оставката на Вежди Рашидов като депутат започва в 10 часа пред сградата на отмарящото Народно събрание.

Искане скулптура да се оттегли от парламента се появиха от някои неправителствени организации и протестиращи ден след като той произнесе нецензурни думи към жертвите на сексуално насилие. По време на извънредното заседание, на което парламента се събра за да затегне наказанията за домашно насилие, депутатът заяви: „Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна.“

В този момент Вежди Рашидов не е очаквал, че микрофоните са включени, тъй като разговорът тече по време на почивката на депутатите. Той подаде вече оставка като председател на Комисията по културата и медиите, както и от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Нецензурно изказване на Вежди Рашидов в парламента по адрес на жените, жертва на насилие

Ден по-рано в телефонен разговор пред NOVA той заяви, че след края на месец август ще вземе окончателно решение дали да остане в парламента.

#Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници