Бащата на Дебора: Искаме само и единствено справедливост

Бащата на Дебора: Искаме само и единствено справедливост

фейсбук

A A+ A++ A

“Не искаме политизиране. Искаме само и единствено справедливост. Ако има виновни и някой е допуснал грешка, било то волно или неволно, да си поеме отговорността”, коментира бащата на пострадалото в Стара Загора 18-годишно момиче Красимир Михайлов по време на втория Национален протест против насилието. Той отбеляза, че семейството е много благодарно на всички за подкрепата. По думите му "Дебора има някакъв напредък”, но не може да се каже, че е в по-добро психическо състояние и трябва да и се даде време.

Ден след приемането на поправките в закона за домашното насилие, протести се организират в десетки градове. Повод за масовото недоволство стана случаят на нападната и обезобразена с макетно ножче Дебора. Над 30 града се включиха в първата демонстрация в нейна подкрепа преди седмица.

Различното преди този протест е появата на 18-годишната Дебора Михайлова, в подкрепа на която започна общественото недоволство. Пострадалото момиче за първи път се обърна през социалните мрежи към хората, за да благодари.

Според майката Ивелина Дебора е изморена. "Тя намери сили да се изправи и да говори, да благодари на хората. Прекалено рано е да излезе навън", обясни тя. И допълни, че думите на Вежди Рашидов в пленарната зала са били не на място. По думите на Моника, която участва в протеста, добавянето на термина "интимна връзка" не решава проблемите.

"Може дори да го задълбочи още повече. Това, че наказанието ще се завиши с една година, няма да реши проблема. Въпросът е колко е минималното наказание. Реални оставки няма, съдебният лекар е отстранен временно, зам.-окръжният прокурор все още е прокурор", заяви тя. И уточни, че исканията са за реални промени, а не проформа.

Протестът завърши с мотошествие, което стигна до сградата на Районната прокуратура. На вратите на прокуратурата протестиращите залепиха плакати, гласящи "Насилието не е мнение, а престъпление!", "А вашите дъщери застраховани ли са?", "Мълчанието боли повече!" и "Повредата е в правосъдието".

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници