Прокуратурата: У заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена банкова карта на една от жертвите (ВИДЕО)

Прокуратурата: У заподозрения за двойното убийство в Лозен е намерена банкова карта на една от жертвите (ВИДЕО)

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

При извършен оглед и претърсване в Бургас на заподозрения за двойното убийство в Лозен са открити боен пистолет с пълнител. У него са намерени и кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Това обявиха на брифинг от прокуратурата.

От държавното обвинение подчертаха, че е назначена биологична експертиза, която да установи дали по иззетите вещи в дома на обвиняеми има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо изследване, което да провери дали в натривките, взети от ръцете на обвиняемия, има наличие на капсулни частици. От експертното заключение става ясно, че има наличие на такива. Това води до извод, че в близък период от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие.

Заключението на балистичното изследване е, че намерените проектили и гилзи, които са открити на мястото на убийствата.

Това каза на брифинг прокуратурата по повод двойното убийство в село Лозен.

Заместник главният секретар на МВР Живко Коцев коментира, че първата жертва е ученичка на 18 г. Тя е била убита в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство - мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, "по особено жесток начин", заяви Живко Коцев.

По думите му задържаният за деянието е направил пълни самопризнания.

През април миналата година задържаният е извършил убийство по непредпазливост на 22-годишна жена, но е освободен с мярка подписка.

Според "24 часа", арестуваният заподозрян в двойното убийство е Чавдар Бояджиев, а застреляните жертви - 27-годишният Иво Колев, и 18-годишната Яна.

Чавдар ее направил самопризнания пред полицаите.

В показанията си Чавдар признава и за убийството на друго момиче, станало през април 2022 г. Според досегашното полицейско досие на Чавдар той е убил това момиче по непредпазливост, докато са били в интимни отношения.

В новите показания обаче Чавдар признава, че я е удушил с техника от бойните спортове, защото според разказа му, искала да забременее от него. А след това сложил на врата й каишка от куче.

В момента делото е на производство, то е стартирало в сектор "Разследване" към 8-о РУ, но е прехвърлено към отдел "Разследване" към СДВР. Откриваме сериозни пропуски по разследването, снели сме доверието от 8-о РУ и сме поискали освобождаването от длъжност на неговия ръководител, заяви Коцев.

Заместник-директорът на СДВР Мирослав Данаилов заяви, че майката на убитото момиче е подала сигнал в 8-о РУ, че е изчезнала.

Предполагаемият извършител на двойното убийство е задържан на входа на Айтос, у него е открито огнестрелното оръжие и дебитна карта на една от жертвите, заяви Михаил Наумов, началник на сектор "Престъпления" против личността в ГДНП

СГП ще поиска постоянното задържане на обвинения за двойното убийство в Лозен. Това съобщиха на брифинг разследващите по случая. Мярката ще бъде гледана от Софийския градски съд в понеделник.

#двойно убийство #Лозен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници