София усвоила 2 млрд. лв. от еврофондове

София усвоила 2 млрд. лв. от еврофондове
2 млрд. лв. от европейски програми е усвоила София през последните три години, обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

2 млрд. лв. от европейски програми е усвоила София през последните три години, обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя участва в семинар на тема „Градското измерение на политиката на сближаване" на групата на ЕНП в Комитета на Регионите, предаде БГНЕС.

През последните години политиката на ЕС все повече се съсредоточава в градовете като двигатели за промяната на живота на цели региони, отбеляза Йорданка Фандъкова.

По думите й, София е добър пример за близостта на европейската политика до живота на хората, защото с европейските програми с основен акцент върху зелените политики е подобрено качеството на живот на почти 2 млн. души.

Според столичния кмет проектите в транспорта и особено строежа на метрото, както и изграждането на канализационна мрежа, показват на практика интегриран подход в управлението.

„Ние, големите градове, трябва да полагаме допълнителна грижа за хората, те са двигатели на растежа и променят живота на големи региони. По моя инициатива бе създадено сдружение „Център" с 11 общини, които се намират около София, с които работим заедно по важните за района на столицата приоритети и проблеми," припомни Йорданка Фандъкова.

В семинара се включи председателят на групата на ЕНП в Комитета на Регионите Михаел Шнайдер

„Кметът Фандъкова е постигнала много за общината си, а за България наблюдаваме много положителни промени," каза гостът, според когото страната може да служи за пример с инициативите, които е подела.

Той изтъкна факта, че България има специален министър, който отговаря за еврофондовете.

#София #Йорданка Фандъкова #кмет на София #Комитет на Регионите #ЕНП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници