Недоволство в Стара Загора: Искаме още оставки, понижаването на Георги Видев не е достатъчно

Недоволство в Стара Загора: Искаме още оставки, понижаването на Георги Видев не е достатъчно

личен архив

A A+ A++ A

„Очакваме още оставки. Не сме удовлетворени, че днес Георги Видев си е подал оставката като заместник окръжен прокурор, но остава прокурор, а ние не искаме това. И не искаме само тази оставка, а на всички, които не са си свършили работата - от съдебния лекар до съдията в Окръжен съд - Стара Загора“, каза за БТА Моника Маринова, близка приятелка на 18-годишното момиче от Стара Загора, което стана жертва на насилие.

Днес изпълняващият функциите главен прокурор на Република България Борислав Сарафов поиска оставката на прокурор Георги Видев като заместник административен ръководител на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

На среща в Съдебната палата в гр. София с ръководството на Окръжна прокуратура-Стара Загора главният прокурор изрази остро възмущение от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия Г.Г. в съдебно заседание на Окръжен съд-Стара Загора на 5 юли 2023 г.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов бе категоричен, че Георги Видев не притежава необходимите професионални и управленски качества, за да заема поста на заместник-окръжен прокурор на Стара Загора. С оглед на това Видев подаде оставката си като заместник на административния ръководител на ОП-Стара Загора.

По разпореждане на главния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев в ОП-Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за период от две години.

Оставката на „всички, които не са свършили работата“ поискаха снощи и излезлите на протест срещу насилието и в подкрепа на 18-годишното момиче, което стана жертва на насилие в Стара Загора. Те излязоха на мирно шествие, което започна от сградата на Съдебната палата, стигна до Общината, откъдето продължи към Областната администрация и завърши пред сградата на Районната прокуратура в Стара Загора.

#Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници