2 евро на квадрат: Костадинов придобил имот пред къщата си за нищожна цена

2 евро на квадрат: Костадинов придобил имот пред къщата си за нищожна цена

фейсбук

A A+ A++ A

Парцел на нищожна цена е придобил лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов и на практика е разширил имота си с 1089 кв. м. За него е платил общо 4500 лева или 2.11 евро на кв.м., пишат от BIRD.bg. Цената е изключително занижена за такъв тип имот в регулация, във вилна зона с прекрасна панорама към Варненското езеро. Подобни парцели в района са обявени в момента за продажба на цени между 10 – 20 евро/кв.м.

Информацията е проверена в Имотния регистър, Кадастъра, както и в официалния сайт на Община Варна. От обявление на общината се разбира, че за имота е правена обстоятелствена проверка за ПИ ид. № 38354.502.280, поискана чрез пълномощник от Росица Карабожилова. Това е станало през есента, след което на 19.12.2022 г. на Карабожилова е издаден констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка.

Дни по-късно, точно преди Коледа, на 23.12.2022 г. Росица Карабожилова продава парцела на Еленка Костадинова – майка на Костадин Костадинов. Имотът е съседен на къщата на Костадинов.

Самият той придобива къщата от 150 кв. м. през декември 2019 г. за 215 141 лева. Той финансира сделката с ипотечен кредит за 199 494,66 лв. Кредитът се изплаща ударно през последните две години.

Любопитна подробност за къщата на Костадин Костадинов се открива в негова публикация във "Фейсбук". В нея той се хвали с постановление на заместник окръжния прокурор на Варна Дияна Иванова, с което тя е прекратила наказателно производство срещу него. От постановлението обаче научаваме, че прокуратурата е установила съществуването и на предварителен договор за къщата на по-висока договорена цена от 140 хиляди евро /273 816.20 лв./. Предварителният договор е бил представен в банката за отпускане на кредита. С допълнителен анекс към договора между Костадинов и продавача сумата е променена на 110 хиляди евро /215 141,30 лв./, а “продавачът запазва обзавеждането и оборудването”. Разликата е 30 хиляди евро.

Още един любопитен (и показателен) детайл е, че Костадин Костадинов е осъден от журналист на Нова телевизия, който през 2020 направи репортаж за луксозната му къща. Осъждането е заради това, че впоследствие Костадинов многократно е наричал репортера “поръчков журналист” и прочее. С решение на Софийски градски съд (СГС) от май т.г. Костадинов е осъден да плати 5 хиляди лв. щети заради брътвежите си, като тепърва предстои да видим дали горните инстанции няма да завишат размера на обезщетението.

#Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници