България се готви за протести под мотото "Нито една повече"

България се готви за протести под мотото "Нито една повече"

фейсбук

A A+ A++ A

Национално шествие в подкрепа на момичето, пострадало при зверското нападение от страна на мъж с макетно ножче в Стара Загора ще се проведе днес, 31 юли, в цялата страна. "Нашето възмущение не е само за зверството, което се е случило, а за неглижирането от страна и на прокуратура, както и на тройния състав на старозагорската колегия съдии. Най-важното ни искане ще бъде такъв тип зверства и въобще всякакво посегателство срещу достойнството и физическото съществуване не само на жени, и на мъже съответно се оказа, че има, въобще върху хората, това нещо да не бъде неглижирано от полицията, а да бъдат своевременно вземани мерки. Наистина да се работи с особено мнение, да се работи бързо и да я има цялата строгост на закона", казва една от организаторките Силвия Стойчева. Националното шествие в подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора ще има освен в родния й град, и в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Русе, Сливен, Кърджали, Ловеч и Царево.

Припомняме, че на брифинг прокуратурата в Стара Загора стана ясно, че задържаният Георги Николаев, който е нарязал с макетно ножче 18-годишното момиче в Стара Загора, й е изпратил закани за убийство два дни преди инцидента. Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”, а на следващия ден е извършено насилието. На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение.

Момичето било настанено в болница без опасност за живота, каза Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора. Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предявяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението, заяви районният прокурор Таня Димитрова. Действително е свършена много работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени множество експертизи, добави и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов „Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за средна телесна повреда”, каза още той.

#протес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници