Любомир Аламанов: Трябва спешна де-тъпанаризация на държавния сектор

Любомир Аламанов: Трябва спешна де-тъпанаризация на държавния сектор

Фейсбук/Любомир Аламанов

A A+ A++ A

Има нещо дълбоко сбъркано в държавата ни. И ако не си го кажем, няма как да започнем да го оправяме.

1. Псевдо-патриотите са мутрите на 21-и век. От парламентарната трибуна до последната барака в дъното на някоя гора.

2. Да си татуираш Левски на задника не е патриотизъм, а идиотщина.

3. Патриотизъм е да научиш нещо ново, да сътвориш нещо ново и да направиш държавата по-успешна.

4. Да развяваш знаме е добре. Но да правиш само това, е безсмислено.

5. Да подмениш образованието с развяване на знаме е политическа измама. За да се вземат гласовете на неуките и мързеливите.

6. Трябва спешна де-тъпанаризация на държавния сектор.

7. Всеки има право да вярва в извънземни, рептили или кемтрейлс, но ние не трябва да му плащаме заплатата.

8. Не може да има учители, които "вярват", че във ваксините има нано-чипове. И да учат на тези глупости следващите поколения. А ние да им плащаме заплатите.

9. Не може да има лекари, които "вярват", че ваксините причиняват смърт. И да не лекуват хората. А ние да им плащаме заплатите.

10. "Напред, науката е слънце." Хах, така ли? Пеят го учители и след това преподават, че кацането на Луната е само филм от Холивуд.

11. Не може да има съдии, които "вярват", че мрачни "джендъри" превземат земята. И да съдят, водени от подобни "убеждения". А ние да им плащаме заплатите. И им доверяваме живота си.

12. Не може да има полицаи и прокурори, които изпращат жертвите да живеят с насилника си. И ги съветват "да се разберат". А ние да им плащаме заплатите. И им доверяваме живота си.

13. Не може представители на държавата да казват за жертвите "тя си го търсеше". Или "тя го е предизвикала". Или "тя го е провокирала". Просто не може. Но ние и на тези им плащаме заплатите.

14. Да, трябва да има огромна реформа в съдебната система. И огромна промяна в главите на хората от съдебната система.

15. Не може по медиите да се допуска език на омраза. Даже и маскиран като "право на мнение". Не, това не е право на мнение. Това е разпалване на омраза, забранено в нормалните държави.

16. Не може по обществените радио и телевизия да има предавания с фалшиви новини, "алтернативни факти" и пропаганда на насилие. Не може. А ние и на тези плащаме заплатите си. И доверяваме душите на децата си.

17. Не може православна църква да говори като краен ислямски джихад. Не може. А и на тези им плащаме издръжката.

18. Фантазният феодализъм, който уж бил съществувал през 19-и век, е измислица. Тогава не е имало "романтика в носии", а само тежък труд, бой и ранна смърт. Жените и децата са били роби на "главата на семейството" и са имали "права", точно колкото и кравите. Това е "традиционно изконно християнско семейство", но не ви го казват.

19. Не може популярно лице от спорта, реалити формати и коментарни рубрики с гордост да разказва как е "наказвал възпитателно" бивша приятелка като се е опитвал да я остриже до голо с машинка. И да се смее как тя е пищяла. Познато ли ви е? Не може. Просто не може. Даже и да не му плащаме заплатата, пак не може.

20. Политиците, които се възползват от страховете на хората, за да разпалват омраза, търсят само повече гласове. Търсят само повече власт. Изобщо не се интересуват от глупостите, които говорят.

21. Ако законът срещу домашното насилие беше приет в предишния парламент, то този изверг може би нямаше да бъде пуснат така леко. Вижте кой бламира закона през м. януари.

Държавата е превзета от хора, които искат да ни върнат в 19-и век, за да не се промени нищо. И ние им плащаме заплатите. А те влудяват комплексирани тъпанари и им позволяват да сеят насилие.

Има нещо дълбоко сбъркано в държавата ни. Няма да го обвързвам със загубените 15 години под простотията на Мутрата-милиционер. За да не стане политическо. Но ако не си кажем честно проблемите, няма как да започнем да ги оправяме.

#Любомир Аламанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници