Слънчев летен ден, идеален за море и планина

Слънчев летен ден, идеален за море и планина

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в събота ще преобладава предимно слънчево време. След обяд и с разкъсана височина облачност, но валежи не се очакват.

Максималните температури ще се повишат и ще са между 30-32°С в Северозападна България, до 33-34°С очакваме в Горнотракийската низина.

Времето по Черноморието

Ще бъде предимно слънчево и топло. Вятърът ще е слаб от изток. Температурата на морската вода постепенно ще се повишава. Очаквани максимални температури на въздуха -29-30°С.

Температура на морската вода - 20°-23°С.

Вълнение на морето – 1-3 бала.

Времето в София

През нощта срещу събота ще преобладава ясно време. Вятърът постепенно ще отслабне и ще се ориентира от запад. Минималните температури ще се повишат, но ще са необичайно ниски за юли месец - до 10 °С

През деня ще е предимно слънчево и топло. Очакваните максимални ще са между 30-31°С.

Времето в планините

През деня в събота ще е предимно слънчево. След обяд с развитие на купеста облачност, но без валежи. Ще продължи да духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 25°C, на 2000 метра – около 17°C.

Времето на Балканите

През следващите 48 часа въздушната маса над полуострова, постепенно ще се стабилизира и температурите ще се повишават. Времето ще е предимно слънчево и топло.

Източник: Meteo Balkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници