Официален документ от ЕК за Марковска няма, потвърди Цветанов след визита в Брюксел

Официален документ от ЕК за Марковска няма, потвърди Цветанов след визита в Брюксел
Темата за съдия Венета Марковска само е била маркирана и не води до нещо, на което си заслужава да се обръща голямо внимание, заяви Цветанов по повод разговорите в Генералния секретарият на Еврокомисията. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Няма нито един официален документ от Брюксел към София по казуса със съдия Венета Марковска, а само въпрос на български журналист и отговор на говорител на Комисията, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Цветанов проведе няколко срещи в Брюксел в Европейската народна партия и Еврокомисията, предаде БНР.

Темата за съдия Венета Марковска само е била маркирана и не води до нещо, на което си заслужава да се обръща голямо внимание, заяви Цветанов по повод разговорите в Генералния секретарият на Еврокомисията.

От ЕК коментираха лаконична срещата на вътрешния министър със зам.-генералния секретар Мишел Серво. Говорителят на ЕК Марк Грей каза, че тя е била поискана от българската страна, като са били обсъждани организираната престъпност и номинациите за ключови позиции.

Отбелязано е постигнатото от България срещу организираната престъпност, както и постигнатото в процеса на номиниране. Сега от българските власти зависи да направят съответните проверки по отношение на почтеността, каза говорителят и отрече да е коментирано ще има ли допълнителен мониторингов доклад.

Извънреден доклад за България няма да има, категоричен е лидерът на ЕНП в Европарламента Жозеф Доул. Той похвали България за добрите икономически резултати.

#Европейски парламент #ЕП #Жозеф Доул #говорител на ЕК #Марк Грей #ЕНП #Европейска народна партия #Брюксел #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Европейска комисия #Венета Марковска #доклад #ЕК #Венета Марковска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"