Заради жегата: Продължава извънредното миене на основни улици и булеварди в София

Заради жегата: Продължава извънредното миене на основни улици и булеварди в София

СО

A A+ A++ A

И днес продължава извършването на допълнително миене на основни пътни артерии във всички столични райони по заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Извънредното миене се организира във връзка с прогнозата за опасно високи температури, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Миенето ще се извършва през обедните часове с цел охлаждане на пътните платна и тротоарите. Екипи на почистващите фирми ще мият на дюзи на бул.“Цариградско шосе“, бул. „П.К. Яворов“, ул. „Граф Игнатиев“, бул.“Васил Левски“, бул.“Константин Величков“, бул. „Ген.Скобелев“, ул. „Опълченска“, бул.“Акад. Ив. Гешов“, бул.“Ал. Стамболийски“, бул.“Тодор Александров“, бул. „Христо Ботев“, бул.“Кн. Мария Луиза“, бул.“История славянобългарска“, бул.“Първа българска армия“ и др.

Продължава и раздаването на вода. От 13:30 часа екипи на Столичната община ще предоставят минерална вода на три пункта: пл. „Св. Неделя”, на Орлов мост – при езерото „Ариана” – и на пилоните на Националния дворец на културата.

Водата е осигурена от направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ при Столична община и ще се раздава от служители на направлението, със съдействието на АПП, до изчерпване на наличните количества.

Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) извършват наблюдения за предотвратяване на пожари в природен парк „Витоша“.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници