Екстремно време в сряда: Опасни горещини, краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки

Екстремно време в сряда: Опасни горещини, краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки

pixabay

A A+ A++ A

Екстремно време ни очаква в сряда. Червен код за много опасно време е обявен за седем области на страната.

Синоптиците прогнозират много опасно време в областите: Русе, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас. става ясно от картата на опасните явления на НИМХ.

В Пловдив, Стара Загора и Русе е обявен червен код за опасно горещо време и бури.

Максимални температури в тези области ще са около и над 42°. През нощта ще е топло с температури 24°-27°. След обяд ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Оранжев код за опасно време с високи температури и краткотрайни бури е обявен за областите Кюстендил, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Силистра, Шумен.

За тези области се прогнозират максимални температури от 39°-41° в сряда. През нощта ще е топло с температури 24°-27°. След обяд ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Оранжев предупредителен код за опасно горещо време е обявен за областите Варна, Добрич, Благоевград, Кърджали и Смолян.

Максимални температури в тези области ще са между 39°-41°. През нощта ще е топло с температури 24°-27°.

В сряда вятърът ще се усили, сутринта ще е много топло с минимални температури на места 25°-27°. Ще бъде предимно слънчево, но късно след обяд и през нощта срещу четвъртък, с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт, температурите бързо и значително ще се понижат.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, от запад на изток ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони ще са временно интензивни, ще има и градушки.

В Северозападна България дневните температури ще се понижат с 5-10 градуса, а в югоизточната част от страната ще са все още много високи - до 42°-43°.

В четвъртък ще е ветровито, с променлива облачност, на места в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималнит


#жега

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници