Нов парк ще изникне в квартал "Младост" 3

Нов парк ще изникне в квартал "Младост" 3

pixabay

A A+ A++ A

Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет ще разгледа предложение на Стефан Марков и зам.-кмета Дончо Барбалов за инвестиране в имот в "Младост" 3 за създаване на Парк със зона за събития, детска и спортна площадка и пъмп трак съоръжение, съобщиха от СОС. Средствата ще бъдат осигурени от Специализирания общински приватизационен фонд и са на стойност до 1 600 000 лв.

Теренът за парка е придобит от държавата с решение на СОС през 2016 година и веднага са предприети необходимите действия по ЗУТ за изменение на действащия ПУП и отреждането му за парк за отдих, спорт и развлечения. Към момента е процедирано изменението на ПУП, издадена е виза за проучване и проектиране и е проведена процедура по ЗОП за изготвяне на инвестиционен проект, който вече е готов.

"С изпълнението на проекта ще се изгради един изцяло нов квартален парк в Младост. Този район е един от най-многолюдните квартали на София. В близост до терена се намират две големи училища, спирки на градския транспорт, две метростанции, и много жилищни и обществени сгради. Изграждането на парк в тази част на София ще подобри средата и качеството на живот на гражданите, ще създаде условия за активен начин на живот и по-чист въздух в квартала", каза председателят на финансовата комисия към СОС Стефан Марков.

За обекта се предвижда изцяло нова алейна мрежа, ново парково обзавеждане, осветление, видеонаблюдение, водни елементи и озеленяване. Алеите са с променлива ширина, като в най-тесния участък ширината е 360 см, с възможност паркът да бъде обслужван от малък товарен автомобил за сметосъбиране или автомобил със специален режим на движение.

Проектът включва комбинирана детска площадка за две възрастови групи от 0-3 и от 3-12-годишна възраст в партерната част, места за сядане до петното отредено за кафе, където е и ситуиран сухият фонтан, като акцент и отправен център. Зоната за събития е проектирана с максимален капацитет 200 човека. Проектът включва детски и спортни съоръжения, пейки, маси с пейки, кошчета за смет, афишна колона, указателни табели и др. Общо за цялата територия се предвижда ново осветление и видеонаблюдение.

#парк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници