"Twitter" премахна публикация на Медведев

"Twitter" премахна публикация на Медведев
kremlin.ru
A A+ A++ A

Twitter премахна публикация на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в неговия акаунт, в която говори за "прочистване на полските плъхове", предава ТАСС.

Сега на страницата му пише, че публикацията "нарушава правилата на Twitter“.

"Администрацията на Twitter ограничи показването на последния ми запис в английския акаунт, поради нарушения на някои правила. В същото време записи, призоваващи за унищожаването на Русия, изглежда са в рамките на правилата на социалната мрежа“, написа Медведев в неговия рускоезичен акаунт.

Публикацията на Медведев е направена на фона на "превземането на училище към руското посолство във Варшава: "Не виждам смисъл да поддържам дипломатически отношения с Полша. Тази държава не трябва да съществува за нас, докато на власт има твърди русофоби и полски наемници в Украйна. Последните трябва да бъдат безмилостно унищожени, като миризливи плъхове." По-долу са преводите на английски и полски.

След изтриването на туита, Медведев написа коментар, в който отбеляза Илон Мъск и президентът на САЩ Джо Байдън. По-късно добави: "Историята за деградацията на Twitter от 2010 до 2023 г.“

Публикацията е придружена от колаж от снимка на Медведев на фона на първия му туит (който той публикува, докато посещава централата на социалната мрежа в Сан Франциско преди 13 години) и карикатура, осмиваща украинското влияние в американската политика".

По-рано Илон Мъск отказа да изтрие публикацията на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация в Twitter, в която обяснява "защо никой не се нуждае от Украйна". По-късно стана известно, че текстът на Медведев, публикуван на 8 април на английски, вече не се отваря в Германия и Полша. При опит за отваряне на публикацията се показва съобщение, в което се посочва, че "туитът е ограничен за показване в Германия, Полша съгласно местното законодателство“, пише медията.


#Туитър #Дмитрий Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »