Слави: Господин Лорер, отиди в Плевен и кажи, че 3 Март март е проблемна дата и ще видиш какво ще стане!

Слави: Господин Лорер, отиди в Плевен и кажи, че 3 Март март е проблемна дата и ще видиш какво ще стане!
A A+ A++ A

"Добре че има интернет и социалните мрежи съществуват. Защото това ми дава възможността да бъда свободен и да казвам свободно това, което мисля. И това е валидно както за мен, така и за всички вас, които четете това." Това написа председателят на "Има такъв народ", Слави Трифонов, в публикация във "Фейсбук".

"Затова ще бъда директен.

Днес, на пресконференция, бяха оповестени идеите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за правосъдна реформа и промяна на българската Конституция. И забележете, основната идея защитена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.

Тези хора ли са носителите на такава смяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях. И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат "некоалиция" заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени. И заедно с тях, в момента, управляват държавата. Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било "единственият начин", че са светли и чисти и че всичко било "в името на България".

Тези хора искат да променят националния празник на България. Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил "проблемна дата в българската история".

Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е "един проблемен град в Руско-турската освободителна война". За освобождението на този "проблемен град" са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински войни.

Да, аз съм евроатлантически ориентиран. Мястото на България е в Европа и НАТО, според мен. И смятам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна. Но това въобще не променя българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в сегашното. И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин питан на Референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници. Не познавам този човек Лорер, никога не съм го виждал, той отскоро е в публичното и политическото пространство, не че има някакво значение, но хич не ми е симпатичен, защото е много нагъл. И ще си позволя да му дам един съвет:

Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!"

#Слави Трифонов - ИТН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници