Недоволни виладжии готвят блокада на пътя Бургас - Созопол

Недоволни виладжии готвят блокада на пътя Бургас - Созопол

БНР

A A+ A++ A

Протест на жители на вилна зона край Бургас e заявен за днес (22 юли) от 9 до 11 часа. Исканията са насочени към ВиК и Община Бургас, а недоволните имат намерение да блокират пътя към Южното Черноморие, предаде БНР.

Поводът за протеста е писмо на ВиК-Бургас, в което дружеството поставя ултиматум на обитателите на вилната зона, че на 29 юли ще им спре водата, ако не платят натрупаните за период от 5 години от януари 2015 до октомври 2020 година сума от 228 000 лева. Според тях тя е от течове-загуби, причината за които е липсата на водопровод. Проектът е внесен в общината през 2012 година, а отлагането на реализацията му поражда системно проблеми с отчитането на показанията на водомера, собственост на ВиК-Бургас, посочва Пепа Русева, председател на Управителния съвет на сдружението на собствениците във вилна зона "Росенец":

"Той е във връзка с едно писмо и първо сме питали общината, след което те са ни отговорили през март 2012 година, че ако изработим този проект, те ще се погрижат за финансирането и изграждането на водопровода. Искаме изпълнение на добре отлежалия проект, искаме справедливо отчитане като предлагаме то да се поеме от доставчика на услугата-ВиК, за да няма съмнения, както те се изразяват, че има изключително много кражби на вода при нас или големи течове, което не е вярно."

Заявката е за блокада на пътя Бургас-Созопол, но ако не получат разрешение, недоволните ще застанат с плакатите си на отбивката за село Росен. Сред исканията им е и поставянето на противопожарни кранове, тъй като зоната е на 15 километра от областния център, но граничи с гориста местност.

БНР-Бургас отправи запитване по казуса до Община Бургас.


#блокада #протест #Бургас #Созопол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници