18 трафопоста ще бъдат изнесени от жилищни сгради в Бургас

18 трафопоста ще бъдат изнесени от жилищни сгради в Бургас
Отстраняването на вътрешните трафопостове и изграждането на автоматична система за контрол ще бъде извършено от електроразпределителното дружество. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

18 трафопоста ще бъдат преместени извън жилищните сгради в Бургас след направената инспекция по заповед на кмета Димитър Николов след експлозията на трафопост, който разруши етаж от стара кооперация.

При проверка на 43 вградени съоръжения експертна комисия е установила, че в морския град няма опасни трафопостове, предаде БНР.

Намалено количество масло в трансформаторите, амортизирани машини и липса на противопожарно оборудване са най-съществените проблеми на вградените трафопостове, установени от комисията, чиято проверката продължи две седмици.

Началникът на общинския отдел „Незаконно строителство" Красимира Черкезова посочи, че извършените преместванията ще бъдат в кварталите „Зорница",„Лазур" и „Братя Миладинови", където бързо ще бъдат монтирани новите трафопостове.

„Изнасянето, тъй като е свързано с изменение на плановете, би могло да започне догодина след пролетта като време, защото нали, отчитайки бройките, около година време", поясни Черкезова.

Система за контрол, която ще изключва автоматично трафопоста при възникването на проблем, ще бъде изградена за останалите 25 съоръжения, разположени в жилищни сгради, добави Черкезова, като добави, че в момента се предлага да бъдат обвързани със система за автоматично осветения контрол и автоматично изключване.

Отстраняването на вътрешните трафопостове и изграждането на автоматична система за контрол ще бъде извършено от електроразпределителното дружество.

#трафопост #инспекция #Бургас #кмет на Бургас #Димитър Николов #експлозия #жилищна сграда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници