ВИДЕО Проговори платилият 650 лв. за 3 пържоли: Измамиха ме, в менюто пишеше 35 кинта, защо трябваше да плащам?

ВИДЕО Проговори платилият 650 лв. за 3 пържоли: Измамиха ме, в менюто пишеше 35 кинта, защо трябваше да плащам?
A A+ A++ A

Започват масови проверки в заведенията след шокираща сметка на родното ни Черноморие от 650 лв за обяд. Случаят е от преди няколко дни, а видеото, което разпространи потребител в социалните мрежи, предизвика сериозен отзвук.

Пламен Христов поръчва обяд за семейството си, който включва три пъти американски Рибай стек. Въпреки че го пише в менюто, не разбира, че цената му е 35 лв. на 100 грама. NOVA намира мъжа в къщата му в търговищкото село Беломорци. Той ни разказва, че работи в Холандия и се върнал за почивка. Къщата му е цял палат, направена е с много пари, а отпред се мъдри огромен надпис на латиница - SEMEISTVO JIVEE MISE.

„В менюто видях, че пише 100 грама за 35 лв. Добре, казахме: „Дай 3 пържоли”. Когато сметката дойде, видях 14 пъти по 35 лв. С другите неща станаха 649 лв. 10 лева оставих на сервитьорката да се радва. За какво трябва да я плащам тази сметка. Аз оня ден съм поръчал едно агне, ядохме 30 човека”, коментира мъжа.

ГЛЕДАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ РЕПОРТАЖ ТУК

От заведението обясниха, че са предупредили клиента за цената. „От първия път е обяснено, че имаме различни видове стекове. Той е поръчал от най-скъпия вид и най-голямата пържола. От сервитьора му е казано колко ще излезе крайната цена”, обясни мениджърът на заведението Иксан Фахри.

Според шеф Никола Симеонов е практика навсякъде по заведенията цената на стековете да се изписва на 100 грама. „Единият може да е нарязан на 210 грама, другият на 310. Има едни японски стекове, които са над 1000 лв. за килограм”, разясни той.

Екипът на Нова тв влиза в заведение в центъра на София, където отново цената е на 100 грама. „Антирекламата към България се е засилила страшно много. Всеки ден в социалните мрежи излизат клипове колко било скъпо в България и колко било евтино в Гърция, което е абсолютна неистина. Сравняват се скъпи курорти с такива в Гърция, които въобще не отговарят на нашите”, е мнението на председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

„Въпросното заведение подлежи на проверка от КЗП. Нека и от НАП да проверят откъде въпросният човек има подобни джобни пари да яде стекове”, настоя зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров.

#Пламен Христов #пържоли #Черноморие #Черноморието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници