Леко захлаждане ни чака в неделя, после пак иде адски пек

Леко захлаждане ни чака в неделя, после пак иде адски пек

Pixabay

A A+ A++ A

Слънчево и горещо ще бъде времето и днес. В отделни райони обаче, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Има условия и за градушки.

В сила са жълт и оранжев код за опасно време, в 14 области за интензивни валежи, а в останалата част на страната - за опасно високи температури. Максималните ще са между 34° и 39°, София - около 34°. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, което пък увеличава опасността от пожари.

През нощта превалявания и гръмотевици все още ще има в Североизточна България и на места в планините, но до сутринта ще спрат.

Горещо ще се задържи времето и утре, като в 13 области отново е в сила жълт код за високи температури. Там се очакват стойности до 38 градуса. В останалите райони ще са до към 30-32 градуса. Денят ще започне слънчево, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Лудогорието ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Отново има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с максимални температури от 27 до 30 градуса. В следобедните часове на отделни места по северното крайбрежие е възможно да превали. Вятърът ще е до умерен с посока от изток-североизток. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево време и в планините преди обяд, докато след обяд на много места ще има временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен западен вятър, а температурите слабо ще се понижат, предаде БНТ.

Слънчево време ни очаква през почивните дни, като в неделя температурите слабо ще се понижат. В следобедните часове на отделни места, главно в Северна България и планините, е възможно да превали и прегърми. Новата седмица започва с много слънце, а във вторник дневните температури отново ще се повишат.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници