Радев от Бургас: Управляващите да спрат да използват Украйна като спасителен пояс

Радев от Бургас: Управляващите да спрат да използват Украйна като спасителен пояс

Даниела Костадинова/БНР

A A+ A++ A

"Има много протести - срещу войната, социални, срещу бюджета. , България е демократична страна и всеки има право да протестира. Въпросът е протестите да водят до някакъв резултат".

Така президентът Радев коментира в Бургас готвения утрешен протест в столицата заради позицията му за войната в Украйна.

"Искам да призова управляващата коалиция най-сетне да се заеме с българския дневен ред и с проблемите на българите, защото темата Украйна се експлоатира явно като спасителен пояс, с който управляващите да отдалечат вниманието на хората от това, че нямат визия, програма и реална действия", заяви Радев. И допълни, че "това криене зад Украйна може да работи, но за известно време"

"Криейки се зад Украйна управляващата коалиция все повече отстъпва от редица важни европейски ценности - върховенството на правото, а не неговото погазване, борба с корупцията, а не нейната закрила, прозрачност, а нед задкулисие, свобода на словото, а не цензура. Повишаване на стандарта и качеството на живот на хората, а не тяхното ограбване. И много важно - отговорност пред избирателя, а не в негов ущърб", каза още държавният глава.
Той присъства на възпоменателната церемония на Летище Бургас по повод 11 г. от атентата на летището на 18 юли 2012 г., при който загинаха петима израелци и българския шофьор Мустафа Кьосев, съобщава "24 часа".

#атентата в Сарафово #възпоменателна церемония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници