Прокуратурата върна сигнал за уличните кучета за ново разследване

Прокуратурата върна сигнал за уличните кучета за ново разследване
Законът за защита на животните ясно казва, че не трябва да има кучета по улиците след 1 януари 2011г. Със забавяне от почти две години кучетата в София продължават да са 10 000, възмути се Кадиев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Софийската градска прокуратура (СГП) върна сигнал на няколко общински съветници за проблема с бездомните кучета в столицата, заяви общинският съветник от БСП Георги Кадиев.

Той е поли отговор от Апелативната прокуратура по сигнала, който е бил отправен към прокуратурата за бездействие от страна на кмета на София Йорданка Фандъкова спрямо проблема с уличните кучета, което доведе до два смъртни случая и стотици нахапани хора всяка година, цитира го БГНЕС.

На 25 юни Кадиев и други общински съветници са внесли сигнала до СГП, откъдето им върнали отговор, че няма основание за образуване на досъдебно производство срещу кмета Фандъкова, защото смъртните случаи в София на нахапани от улични кучета хора са „не много на брой".

„С днешното постановление Апелативната прокуратура постановява, че жалбата ни е основателна и връща сигнала за ново разследване в СГП. Да се надяваме, че този път ще си свършат работата и няма да сметнат, че броят на починалите хора е твърде малък като омаловажат смъртта на проф Ботьо Тачков отмарт и на Христо Панков от юни", посочи още Кадиев.

Законът за защита на животните ясно казва, че не трябва да има кучета по улиците след 1 януари 2011г. Със забавяне от почти две години кучетата в София продължават да са 10 000, възмути се Кадиев.

#кучета #сигнал #кмет на София #Йорданка Фандъкова #Георги Кадиев #БСП #Софийска градска прокуратура #СГП #Апелативна прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници