Митничари заловиха 27 кг. сребърни накити на Капитан Андреево

Митничари заловиха 27 кг. сребърни накити на Капитан Андреево
A A+ A++ A

Близо 27 килограма сребърни накити, част от които укрити в тайник с електронен механизъм, откриха и задържаха митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево". Това се случва при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. Водачът на камиона е привлечен към наказателна отговорност и му е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 5000 лева, както и "забрана за напускане пределите на България", уточниха от прокуратурата.

Вчера на пункта пристига влекачът с полуремарке. За превозваната стока от Турция през България за Босна и Херцеговина са представени редовни документи. По метода "анализ на риска" обаче, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При огледа митничарите откриват в шофьорската кабина на влекача специално изграден тайник с електронно отключване. В него е намерена метална кутия с пакети с изделия от бял метал – гривни, пръстени, синджири, обици, колиета.

От тайниците са извадени общо 84 пакета с изделия от бял метал, които според експертизата на вещото лице са от сребро проба 925. Общото тегло на откритите бижута е 26,706 кг. на стойност 186 942 лева.

#"Капитан Андреево"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници