Граждани се събират на протест срещу Радев в сряда, искат импийчмънт след изказванията му на Рожен

Граждани се събират на протест срещу Радев в сряда, искат импийчмънт след изказванията му на Рожен
A A+ A++ A

Граждани ще протестират пред сградата на Президентството заради скандалните изказвания на държавния глава Румен Радев. В свои изявления на Рожен , той заяви "днес ние казваме "не" на нихилизма и безродието, които катастрофираха в своето безчестие с опитите си да охулят и сломят тази инициатива" , визирайки критиките , които хиляди българи изразиха към изграждането на огромен пилон с дарения от държавни фирми. Също така държавният глава заяви, че "Украйна настоява да води войната с Русия".

Демонстрацията е с искане за импийчмънт - поредното такова от площада срещу президента, обвиняван в слугинаж към Кремъл. Събитието е насрочено за сряда, 18.30 часа на "Дондуков" 2.

"С предстоящото събитие изразяваме възмущението си от последните изяви на президента Румен Радев, с които той не прави нищо друго освен да разпространява пропутинска пропаганда. За нас е крайно неприемливо от президентството да се говорят вече близо година и половина лъжи, манипулации и опорки на Кремъл в лицето на Румен Радев. За нас той с всяко едно свое действие разединява нацията, затова искаме и неговото отсраняване от поста държавен глава на Република България", обясняват организаторите на демонстрацията.

Протести срещу Радев имаше и преди няколко месеца. Тогава граждани скандираха "Тук не е Москва". Една от причините президентът да си навлече гнева на обществото, бе поведението му при връчването на мандата за съставяне на правителство на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България". Протестите бяха предизвикани и от нееднократните изказвания на Радев срещу изпращането на военна помощ за Украйна.

# Румен Радев #импийчмънт #Рожен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници