Подготвят 65-ото масово преплуване на река Дунав

Подготвят 65-ото масово преплуване на река Дунав

pixabay

A A+ A++ A

На 29 юли ще се проведе 65-ото традиционно масово преплуване на река Дунав при местността Паметниците край Свищов. Това съобщиха от пресцентъра на Община Свищов.

Всички желаещи да преплуват реката ще бъдат записани за участие на място и ще преминат медицински преглед, при който ще подпишат декларация, че могат да плуват. След прегледа, ентусиастите ще бъдат извозени с платформи в близост до румънския бряг. От там на групи участниците ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност Паметниците.


Преплуването няма състезателен характер. Грамоти за участие ще получат всички участници. По традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, както и най-голяма група участници и семейства, преплували реката.

Спортната проява се организира от звено „Масова физкултура и спортна база” при Община Свищов, съвместно с Българския Червен кръст със съдействието на Министерството на отбраната, Военно формирование 28 880 – гр. Белене, дирекция „Речен надзор” към Изпълнителна агенция „Морска администрация”, Регионална дирекция „Гранична полиция” – гр. Русе, Гранично полицейско управление – гр. Свищов, Районно управление – гр. Свищов, Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович" и звено „Сигурност и контрол” при Община Свищов.

Преплуването на река Дунав, между бреговете на Свищов и Зимнич, се провежда всяка година в разгара на лятото.

#Дунав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници