Жълт код за високи температури в почти цялата страна в сряда

Жълт код за високи температури в почти цялата страна в сряда

НИМХ

A A+ A++ A

Все по-горещо ще става в близките дни, с максимални температури над 40° в четвъртък и петък.

Днес ще бъде слънчево, но в следобедните часове в североизточните райони са възможни изолирани превалявания. Ще духа слаб до умерен северозападен, на морския бряг югоизточен вятър. В почти цялата страна, с изключение на места по Черноморието, ще бъде горещо с температури над 30°, информира БНТ.


Предупреждение за опасно високи температури, стойности над 35°, днес до около 37°, е в сила в по-голямата част от страната.

Утре ще бъде още по-горещо с максимални температури в по-голямата част от страната от 35 до около 38 градуса. Обявен е жълт код за високи температури в почти цялата стран:

Расте и рискът от възникване на пожари.

Горещо, с температури следобед над 33°, ще бъде утре отново в почти цялата страна, с изключение на Черноморското крайбрежие, където максималните температури ще бъдат от 26 до 28 градуса.

Много добри услови за туризъм в планините и утре. Ще преобладава слънчево време с умерен, по високите части временно силен северозападен вятър.

Слънчево и горещо ще бъде утре навсякъде в Южна Европа. Причината - продължаващият пренос на горещ въздух от Северна Африка. В същото време на Британските острови ще остане ветровито и дъждовно, а захлаждането ще продължи.

Слабо захлаждане се очаква и у нас, в петък, само в Северна България, където на места е възможно да превали и прегърми. Горещо ще бъде и през почивните дни, но максималните температури в Южна България слабо ще се понижат, а изолирани превалявания не са изключени в планинските райони.

#жега

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници