Спипаха нова порция пияни и дрогирани шофьори зад волана

Спипаха нова порция пияни и дрогирани шофьори зад волана

МВР

A A+ A++ A

9638 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Извършен е контрол на 12 202 водачи и пътници. Съставени са 2690 фиша и 645 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 27 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 13 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 14 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет водачи, трима са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1937 МПС и 2322 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 720 фиша и 103 АУАН. Установени са двама водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени към 16 часа.

#МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници