Социолог: Нови избори няма да има през тази година

Социолог: Нови избори няма да има през тази година

pixabay

A A+ A++ A

ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ няма да посмеят да нарушат сцеплението помежду си, няма да се рискува външнополитическата позиция на страната. Нови избори няма да има през тази година. Това казаза "Твоят ден" социологът от "Галъп интернешънъл" Яница Петкова.

Тя коментира и политическия проект на Иван Гешев. "Новосъздаденото движение на бившия главен прокурор ще заеме тясна ниша в политическото пространство - консерватизъм. Дясно-консервативни организации е имало, Цветан Цветанов и Петър Москов се опитаха да са в него. Тази ниша има потенциал да се развие като електорална подкрепа. Би възпрепятствало политическото минало за Гешев, но това може и да е негово предимство. Заряд за подобен тип формация в обществото има. При новите политически субекти обикновено има автоматична подкрепа, но няма да е вълна. Не се очаква рязък пробив на електорална подкрепа", смята тя.

Социологът заяви, че вероятно визитата на Зеленски е готвена дълго време. "Случващото се в Украйна основно обединява нашето управление. Една война навън отлага политическите конфликти у нас. Такава визита би била легитимация на нашето управление навън. Интересни биха били срещите на Зеленски в България, евентуална такава с Радев. Ако няма такава, инициативата няма да е на нашия президент, а по-скоро на украинския", коментира Петкова.

#избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници