Какъв знак е визитата на украинският президент Володимир Зеленски в София?

Какъв знак е визитата на украинският президент Володимир Зеленски в София?

стоп кадър

A A+ A++ A

Какъв знак е визитата на украинският президент Володимир Зеленски в София? Този въпрос коментираха пред БТВ бившият посланик на България в САЩ Елена Поптодорова и зам.-главният редактор на „Дневник“ Петър Карабоев.

„Няма нищо необичайно в тази ситуация. Специално визитите на Володимир Зеленски се организират по този начин – при пълна конфиденциалност“, каза Петър Карабоев.

„Аз също получих индикация по дипломатически канали, че Володимир Зеленски може да дойде в България. Имаше два провалени опита за неговото идване, така че дано този път да се получи. Преди сформирането на 48-ото Народно събрание имаше заявка от страна на ГЕРБ-СДС да отправят такава покана към него, но „тя умря по пътя си“ – депутатите отказаха да я разгледат“, коментира темата и Елена Поптодорова.

Вицепрезидентът на „Атлантическия клуб“ смята, че е голям пропуск, че това посещение не се състоя по-рано.

„Случват се какви ли не събития. България участва къде ли не. Тук обаче не се чува нищо. Чудя се кой и защо се страхува от това да чуе за всичко случващо се в Украйна от първо лице“, каза още Поптодорова.

„Ако украинският президент дойде в България, това като че ли ще е по-полезно за България. Важно е естествено и за сигурността на Украйна, ако ние можем да помогнем с муниции“, каза от своя страна журналистът Петър Карабоев.

#Зеленски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници