Ски сезон на Витоша ще има, гарантира Найденов

Ски сезон на Витоша ще има, гарантира Найденов
Министър Мирослав Найденов е уточнил, че министерството ще гарантира функционирането на ски съоръженията и пистите на Витоша, но софиянци няма да получат това, което заслужават - обновени и модернизирани ски писти и съоръжения. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Министерство на земеделието и храните e в контакт с „Витоша ски" АД, със Столична община и с Югозападното предприятие и ски сезонът е договорен, е казал ресорният министър Мирослав Найденов, съобщиха от ведомството.

Още през лятото министърът обеща, че ски сезонът на Витоша зимата ще бъде спасен, дори ако трябва Държавното горско стопанство да обработва пистите.

Изявлението на Найденов е по повод изказване на премиера Бойко Борисов, че и тази зима софиянци ще останат без ски писти заради промените в Закона за горите.

Министър-председателят заяви преди дни в интервю, че няма да има промяна в ски сезона на Витоша спрямо миналата година. По думите му „гражданското общество" е победило.

„Орлов мост" ни победи. Витоша щеше да има хубава спортна база, на 20 минути от София, но сега няма да го имат. Ще се разхождаме. Заради хиляда души милион и половина няма да карат ски. Ако гражданското общество е това да блокираш „Орлов мост" и да спреш даден проект, то ние имаме много, много развито гражданско общество", коментира тогава Борисов.

Министър Мирослав Найденов е уточнил, че министерството ще гарантира функционирането на ски съоръженията и пистите на Витоша, но софиянци няма да получат това, което заслужават - обновени и модернизирани ски писти и съоръжения.

По думите и на Найденов това е така, защото министерството е отстъпило пред протестите на природозащитниците, за да не ескалира напрежението, но последиците от това са, че съоръженията остават в старото си не добро състояние.

„Това е един от примерите, когато едно малцинство от 1000 - 2000 души може да наложи мнението си на 1.5 милиона столичани", коментирал още министър Найденов.

Стотици хора блокираха „Орлов мост" в началото на лятото като протестираха срещу Закона за горите. По това време парламентът вече беше разрешил строежа на ски съоръжения. Заради протестите президентът Росен Плевнелиев наложи вето на закона, след което парламентът се съобрази с критиките му и направи промени в закона.

#ски #Витоша #Министерство на земеделието и храните #Столична община #министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов #министър-председател #Бойко Борисов #протест #гражданско общество #съоръжения #вето #Президент на България #Росен Плевнелиев #промени #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници