Отново интензивен трафик на граничните пунктове с Гърция, Румъния и Сърбия

Отново интензивен трафик на граничните пунктове с Гърция, Румъния и Сърбия

pixabay

A A+ A++ A

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Сърбия, по данни към 6.00 ч., съобщават от Главната дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП).

На границата с Румъния трафикът е интензивен на пунктовете „Видин“ и „Кардам“ за товарни автомобили на изход. На ГКПП „Русе“ трафикът е интензивен за леки автомобили на изход.

Пунктът „Силистра“ не работи от 5:30 ч. поради технически проблем, в двете посоки. Трафикът се пренасочва към ГКПП „Силистра“ - ферибот. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/ „Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата с Гърция интензивно е движението на пунктовете „Кулата“ и „Маказа“ на вход и изход за леки автомобили. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси. От „Гранична полиция“ препоръчват гражданите, които пътуват към Гърция, да използват и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко Войвода“.

Интензивен е и трафикът в посока Сърбия, на вход на граничния пункт „Калотина“ за леки автомобили. В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

Нормално е движението по границите със Северна Македония и Турция.

#трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници