Предимно слънчево време ни очаква в началото на седмицата

Предимно слънчево време ни очаква в началото на седмицата

picxabay

A A+ A++ A

Днес над по-голямата част от страната ни очаква предимно слънчево време. Ще духа слаб вятър от северозапад, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива главно в следобедните часове над Източна България и планинските райони и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 27°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Преди обяд ще духа до умерен северозападен вятър, след пладне ще се ориентира от изток и ще отслабне. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще е два бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще има и превалявания от дъжд, в отделни райони след обяд ще прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра - около 13°.

Във вторник вятърът ще се обърне от североизток. Над цялата страна времето ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд над планинските райони, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Дневните температури ще се повишат слабо и максималните ще са между 28° и 33°. В сряда в западната половина от страната вятърът отново ще е северозападен.

Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, гръмотевични бури и градушки, а температурите ще се понижат. Над Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо с максимални температури на места достигащи до 34-35°.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници