Стотици посрещнаха иконата на Св. Богородица във Враца

Стотици посрещнаха иконата на Св. Богородица във Враца

pixabay

A A+ A++ A

Стотици вярващи от сутринта чакат на опашка пред храма "Свети 12 апостоли" във Враца, за да се поклонят пред чудотворната икона на Св. Богородица Всецарица. Вярва се, че иконата с лика на Божията майка изцелява от онкологични заболявания.

С камбанен звън извести пристигането на чудотворната икона. Тя е точно копие на иконата, намираща се в манастира "Ватопед" на Света Гора и е осветена, чрез докосване до чудотворната икона.

"Слава Богу, че имахме възможността да осъществим това наше намерение от няколко години - да имаме осветено на чудотворната икона копие, което да бъде в нашия град и да бъдеш за благословение на всички", каза Врачанският митрополит Григорий, предаде Bulgaria ON AIR.

Иконата е известна с това, че изцелява от онкологични заболявания. Множество свидетелства за такива чудеса се пазят в манастира "Ватопед" на Света Гора. От рано сутринта вярващите изпълниха храма.

"Просто прочетох за нея, с онкозаболяване съм и дойдох да се помоля, това е за здраве на всички. Знам, че лекува онкологични заболявания и ни е останала вярата", сподели Красимир Кръстев.

"Вярваща съм от малка, докато умра ще бъде вярващата и наистина ми помага", каза Йорданка Иванова.

"Силата е във вярата. Всяка икона е чудотворна, когато човек има вяра", добави Цветелина Лъжова.

"Има случаи, в които е помогнала за изцеление на онкологично болни хора. Eдинственото, което би помогнало на хора в затруднения, е вярата", смята Полина Томова.

Чудотворният образ на Божията майка ще бъде на разположение за поклонение във Враца в рамките на месец.

#Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници