Директорка на детска градина: Дръжте си децата вкъщи!

Директорка на детска градина: Дръжте си децата вкъщи!

pixabay

A A+ A++ A

Странно съобщение, закачено на вратите на детска градина „Юрий Гагарин” в Годеч, посреща родителите.

Бележката, написана от директорката, гласи, че само крайно нуждаещи се деца ще могат да посещават детското заведение през летния сезон, тъй като се сформира една-единствена група. „Всички, които имат отпуск, баби, дядовци, работят онлайн, да си останат вкъщи. Ще бъде направена проверка”, пише в съобщението.

"На 12-и май направихме среща с родителите на децата, които отиват на училище. Присъстваха 19 родители, на които подробно обясних всичко, което ще се случи в детската градина през летния период. Детската градина работи целогодишно - плътно заставам зад децата", каза директорката Зорка Александрова пред Нова тв.

От Община Годеч разбират за бележката от социалните мрежи. Получили и официален сигнал от Регионалното управление на образованието.

"Считам поставянето на бележката за самоволно действие, което не е съгласувано с общината. Указано е да се коригира, както и графикът за ползване на отпуск от персонала", посочи Надя Сотирова, заместник-кмет.

Общинският съветник Богомил Богомилов пък написа във фейсбук, че няма ясни критерии кое дете е нуждаещо се, директорката Зорка Александрова сама решава кое дете да вземе, а това е злоупотреба със служебно положение.

"Нясно сме, че персоналът има нужда от отпуска, но е редно отпуските да бъдат организирани чрез редуване на отсъстващите, така ме да не се блокира работата на детското заведение", коментира той.

#детска градина #столична детска градина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници